Wie we zijn
front end, verzenden, vervoerders, back end • 3 min read

Van hulp bij de check-out tot logistieke ontzorging

Sarah Pilasky op 4 juni 2016

Transsmart helpt complexiteit in het verzendproces op te vangen.

Heel wat logistieke processen achter een webshop of groothandel maken het bedrijven knap lastig om efficiënt te werken. Denken we maar aan het aanbod van een groot aantal vervoerders, de aanmaak van verschillende labels, tracking & tracing en de creatie van adequate rapportages. Al sinds 2008 voelden de oprichters van Transsmart die bui boven veel bedrijven hangen. Omdat vooral kmo’s het moeilijk hadden om te volgen, richtte Transsmart zich met zijn verzendsoftware in de eerste plaats tot hen. Bijna tien jaar later is het de missie van de leverancier een brede waaier organisaties bij het logistieke verzendproces te helpen, zowel bij de check-out op de website als bij de logistieke afhandeling in het magazijn. Roger Van Son, managing director bij Transsmart, schetst de groeistrategie van dit innovatieve bedrijf ten dienste van een snel ontwikkelende markt.

Roger van Son, managing director bij Transsmart: "Met Transsmart kunnen bedrijven binnen één systeem al hun transporten boeken. Ook verschaft het systeem meteen inzicht in de voorwaarden en mogelijkheden van verschillende vervoerders. Zo kunnen ze klanten zelf de bezorgopties laten kiezen als dat opportuun is."

De slogan waar het Nederlandse bedrijf sinds zijn ontstaan mee uitpakt, luidt: ‘Geboren uit verbazing’. Verbazing – en ook wel wat frustratie – dat er tien jaar geleden nog geen gestandaardiseerde IT-diensten bestonden waarmee kleine en middelgrote groothandels- en productiebedrijven vlot hun systemen aan die van vervoerders konden knopen. Daarom besloten voormalige studiegenoten Pieter Schalk – destijds expediteur in wijn – en Jeroen Evers – destijds werkzaam bij Redbull – te investeren in laagdrempelige en tegelijk efficiënte verzendsoftware. Kort nadien schakelden ze de hulp in van partner Copernicus in Hoofddorp, die hen hielp om de software die ze voor ogen hadden te ontwikkelen. Met Transsmart werd een software gecreëerd voor kmo’s, die in eerste instantie toelaat verzendlabels eenvoudig aan te maken en te printen, om ze vervolgens door een vervoerder naar keuze te laten verzenden...

 

Hulpcheckoutontzorging-1
whitepaper

Van hulp bij de check-out tot logistieke ontzorging

Download whitepaper
Picture of Sarah Pilasky

Sarah Pilasky

Marketing manager bij Transsmart.