Transsmart, Jobs, Vacancies • 16 min read

Transsmart's ongelooflijke superhelden

Sarah Pilasky op 3 maart 2021

Op 8 maart is het International Women's Day (IWD). Op deze dag worden wereldwijd de sociale, culturele, politieke en economische successen van vrouwen gevierd.

Transsmart & gelijkheid

Bij Transsmart maakt het ons niet uit of je een vrouw of een man bent of je als geen van beide geslachten identificeert. Je bent mens. Je bent een persoon. Je bent jij. En dat is het enige dat telt. We vieren jou. Maakt dat ons feministisch? Misschien. Wij staan in ieder geval volledig achter het campagnethema van International Women's Day 2021, #ChooseToChallenge:

Een uitgedaagde wereld is een alerte wereld.
Individueel zijn we allemaal verantwoordelijk voor onze eigen gedachten en daden - de hele dag, elke dag. We kunnen er allemaal voor kiezen om vooroordelen en ongelijkheid tussen mannen en vrouwen uit te dagen en aan de kaak te stellen. We kunnen er allemaal voor kiezen om de prestaties van vrouwen op te zoeken en te vieren.


Gezamenlijk kunnen we bijdragen aan een inclusieve wereld. Uit uitdaging ontstaat verandering, dus laten we er allemaal voor kiezen om de uitdaging aan te gaan.

Waarom we hierom geven

Naast het vieren van een heleboel geweldige dingen, wijst IWD ook op de dingen die het vieren nog niet waard zijn. In zoveel landen en in zoveel bedrijven worden vrouwen nog steeds niet hetzelfde behandeld als mannen. Daarom wordt deze dag ook gebruikt om het bewustzijn te vergroten en de gelijkheid tussen mannen en vrouwen te versnellen.

Bij Transsmart kiezen we ervoor om ongelijkheid, vooroordelen en stereotypen aan de kaak te stellen. We zijn helemaal voor een inclusieve wereld. Daarom werken we er hard aan om onze organisatie inclusiever te maken.

Om hun betrokkenheid bij deze zaak te tonen, nam een aantal van onze collega's een foto in de pose van #ChooseToChallenge:

4ef95887-f53a-41ef-9993-1f8d30eaf3ee Veerle Iris Leandra
Roger Christoph Alessandro Mitchel
Frank Gordon Steven Ruud

 

Hoe dit ons vergaat

Dus ja, we vinden dit heel belangrijk. Maar nee, we zijn er nog lang niet. Hier zijn wat feiten om je te laten zien dat we moeten verbeteren:

  • Bij Transsmart (Nederland en België) is slechts 25,5% van de werknemers vrouw.
  • Maar liefst 100% van het managementteam van Transsmart bestaat uit mannen.

We zijn aan het verbeteren, maar het kan beter. We zijn ons daar zeer van bewust en werken hard aan meer gelijkheid, inclusiviteit en ook: diversiteit. Bij Transsmart zijn alle mensen welkom. Ongeacht huid-, haar- of nagelkleur, geslacht, identiteit, cultuur, religie, fysieke (on)mogelijkheden en wat jou verder nog jou maakt: we hebben je er graag bij!

Daarnaast, als er één ding is dat we met 100% zekerheid kunnen zeggen, dan is het wel dat vrouwen en mannen bij Transsmart gelijk worden betaald. Het salaris van iedereen is gebaseerd op opleiding, ervaring en vooral op wat jij persoonlijk toevoegt aan het bedrijf.


Ongelooflijke superhelden

Er zijn eindeloos veel onderwerpen als het gaat om ongelijkheid, vooroordelen en stereotypen. Wij als bedrijf willen graag de aandacht vestigen op twee onderwerpen die ons aan het hart gaan:

Onderwijs & zakelijke kansen
Vrouwen zijn nog steeds niet in gelijke aantallen aanwezig in het bedrijfsleven of de politiek. Natuurlijk was dat jaren en jaren geleden logisch, aangezien vrouwen niet de kans kregen om naar de universiteit te gaan. Of überhaupt een opleiding te volgen. In die tijd beweerden mannen dat zij de mensen met hersens waren, die in staat waren om te werken, te denken en een mening te hebben. En vrouwen waren er om voor hen te zorgen, om voort te planten en geen vragen te stellen. Niets meer, niets minder.

Gelukkig voor ons, is die tijd voorbij. Joepie! Vrouwen (in de landen waar wij actief zijn, wel te verstaan) krijgen nu al vele jaren hetzelfde onderwijs als mannen. En raad eens, hun hersenen zijn super slim! Ze kunnen zelfs werken en tegelijkertijd een gezin hebben. Of ervoor kiezen geen gezin te stichten. Ze kunnen zelfs CEO's worden van 's werelds grootste organisaties. Is dat niet ongelooflijk? Het zijn net superhelden!

Gelijk loon
In veel gevallen is de beloning voor vrouwen nog steeds niet gelijk aan die van hun mannelijke collega's. Waarom niet? We kunnen hier niet eens een logisch antwoord op bedenken. Iets om over na te denken: wat denk je dat er gebeurd zou zijn als het vanaf het begin andersom was geweest? Zou deze kloof er dan in 2021 nog steeds zijn, of zou hij al jaren geleden zijn gedicht?


Alle gekheid op een stokje, het feit dat in ons deel van de wereld vrouwen dezelfde rechten hebben, en velen van hen hetzelfde geld verdienen en dezelfde keuzes kunnen maken als mannen, is echt iets om te vieren!

Collega's over Transsmart & gelijkheid

"We zitten in de software en logistiek. Niet echt een sector die veel gepromoot is voor vrouwen. Dus ik snap waarom we nog steeds met meer mannen zijn, maar het zou geweldig zijn om er meer vrouwen bij te hebben." - Man

"Ik heb het gevoel dat alle collega's, mannen en vrouwen, mij als hun gelijke behandelen." - Vrouw

"Ik denk dat we veel baat zouden hebben bij een meer divers team. Dat betekent meer vrouwen, maar ook mensen met verschillende culturen en religies. Iedereen heeft een andere achtergrond en daardoor een eigen manier van denken. Dit kan het gebruikelijke uitdagen, wat goed is voor elk team en elk bedrijf" - Vrouw

"Ik voel me erg gewaardeerd voor het werk dat ik doe. Ik heb nog nooit gemerkt dat iemand me anders behandelt omdat ik geen man ben." - Vrouwelijk

"Ik denk dat Transsmart een geweldige werkgever is, ongeacht je identiteit. Het is een open minded organisatie die iedereen welkom heet. Ik vind het leuk om deel uit te maken van het team." - Man

Bedankt dames!

Een ontzettend grote shout out naar alle vrouwen bij Transsmart! Bedankt dat jullie met ons werken. Bedankt dat jullie kunnen werken in deze voornamelijk 'mannelijke omgeving'. Bedankt dat jullie zo goed zijn in jullie werk. Bedankt dat jullie, jullie zijn. Jullie zijn allemaal geweldig!


Een laatste opmerking van de auteur

Last but not least voor alle mannen die het zich afvroegen: ja, er is een Internationale Mannendag. Dat is 19 november.


 

Start je carrière bij Transsmart

Wil jij je carrière beginnen bij Transsmart? En misschien zelfs bijdragen aan die diversiteit en een gelijkwaardigere balans? Wij accepteren sollicitaties van over de hele wereld en, zoals gezegd, van ieder mens. Bekijk hier onze openstaande vacatures.

Geen vacatures binnen jouw vakgebied? Voel je vrij om ons een open sollicitatie te sturen.

Hopelijk tot snel!


 

Picture of Sarah Pilasky

Sarah Pilasky

Marketing manager bij Transsmart.