Overview of Transsmart's teams
front end, verzenden, vervoerders, back end • 10 min read

Transsmart's Foundation Team, wat doen zij eigenlijk?

Sarah Pilasky op 2 maart 2021

Transsmart heeft een foundation team. Mooie naam, maar wat houdt het in, wie werken er in dit clubje en wat doen zij eigenlijk heel de dag? We vetellen het je graag!

Het totaalplaatje

De software
De ‘core’, ook wel ‘engine’, van Transsmart is natuurlijk onze basis: de verzendsoftware.
Vanuit deze software koppelen we enerzijds met vervoerders, en anderzijds met het systeem van de partner of klant. Dit kunnen koppelingen zijn met ERP, WMS of e-commerce systemen, maar er kan ook direct gekoppeld worden via Webservices of via API.
Tevens kan Transsmart gebruikt worden zonder effectieve koppeling, namelijk via ons MyTranssmart dashboard.

Carrier team
Voor de koppelingen met vervoerders hebben we bij Transsmart het ‘Carrier Team’ opgericht. Zij houden zich dagelijks bezig met het bouwen en updaten van de zogeheten carrier connections.

Core Team
Het Core Team houdt zich bezig met de andere kant van het verhaal. Zij zijn verantwoordelijk voor het up to date houden en innoveren van onze ‘core’ en hiermee de best mogelijke functionaliteiten te kunnen bieden aan klant en partner.

Foundation Team
Het Foundation Team houdt zich specifiek bezig met onze API, printsoftware en ons eigen MyTranssmart dashboard. En precies dit team stellen we in dit artikel aan je voor!

Zo ziet het eruit:

Foundation team overview
Wat doet het Foundation Team?

Het Foundation Team werkt dus aan de basis van onze service. Zij verbeteren, innoveren, creëren en updaten onze verzendsoftware en alle functionaliteiten die daarbij horen. Deze verbeteringen worden doorgevoerd in de integraties en natuurlijk op ons MyTranssmart dashboard.

Iedere 3 weken, op een donderdag, is er een release ofwel een uitrol van alle gedane verbeteringen. Dit resulteert in een ‘nieuwe versie’ van MyTranssmart. De release vindt real time plaats, wat wil zeggen dat ons systeem geen ‘down time’ nodig heeft voor de uitrol, en dus heb jij er als gebruiker geen last van!

Het enige wat je zou kunnen merken zijn de verbeteringen en eventuele veranderingen natuurlijk. Maar dat zou alleen maar positief moeten zijn. Denk bijvoorbeeld aan nieuwe velden, nieuwe functionaliteiten of verbeterde performance.

In een release kan een drietal zaken gebeuren. Namelijk veranderingen (changes), verbeteringen (bug fixes) en updates. We lichten dit hieronder verder toe:

Veranderingen (changes)
We voeren continu veranderingen door aan onze software naar wensen van klanten en partners, op basis van ontwikkelingen in de markt en op basis van onze eigen roadmap. Voorbeelden van deze veranderingen zijn:

 • Toevoeging van nieuwe velden zoals het EORI-nummer in het adres.
 • Toevoeging van nieuwe functionaliteiten zoals Dangerous Goods en SmartScan.
 • Veranderingen in het design voor gebruiksvriendelijkheid.

Verbeteringen (bug fixes)
Zoals altijd het geval is bij software, kan het voorkomen dat iets niet (meer) werkt zoals zou moeten of dat een functie een foutmelding genereert. Deze zaken ontdekken wij in de meeste gevallen zelf. En soms wordt dit door onze gebruikers gemeld aan onze collega’s van support.

Bij de eerstvolgende release zullen we deze zogeheten ‘bugs’ weer ‘fixen’ zodat alles naar behoren werkt. In geval van een groot issue wat de processen van onze klanten belemmert, wordt dit uiteraard per direct opgelost. Daar zullen we je nooit dagen op laten wachten!

Updates
Ons systeem bestaat niet enkel uit zelfgebouwde software. Doen waar je goed in bent is ons motto, en dus is het soms veel slimmer om software van een externe softwareleverancier in te zetten dan zelf het wiel opnieuw uit te vinden.

Deze software wordt natuurlijk regelmatig van updates voorzien en ook hier zorgen wij weer voor de uitrol ervan. Voorbeelden van externe software zijn:

 • SmartPrint: de printerdrivers voor het printen van labels.
 • TrackBox: Transsmart’s Track&Trace website.
 • Froala: de HTML-editor waarmee je jouw e-mailtemplates bewerkt.

Wie zitten er in het Foundation Team?

Binnen ons Foundation Team vind je diverse functies. De helden in dit team zijn:

 • Leandra Zwijgers (product specialist)
 • Maarten Tops (product manager)
 • Martin Kavuma (developer)
 • Martin Schakelaar (developer)
 • Steffan Giebels (product owner)

Tevens hebben we een paar externe helden bij dit team aangesloten er ondersteuning:

 • Patrycja Stemplewska (developer)
 • Pawel Szablowski (developer)
 • Thijs van Kerkoerle (scrum master)

Doen zij hun werk ook echt?

Ja natuurlijk! En dat kunnen ze bewijzen ook. Zoals gezegd vindt iedere 3 weken een uitrol plaats van updates, innovaties en bug fixes. Alle wijzigingen en verbeteringen die gedaan zijn, zijn op dat moment beschreven in de Release Notes.

Deze release notes kan je vinden op onze support portal. Je kunt er zelfs voor kiezen je op dit forum te abonneren (gratis), zodat je de release notes automatisch in je inbox ontvangt. Hoe handig is dat?!

Release notes

Kan ik zelf een verbetering of innovatie voorstellen?

Nogmaals: ja natuurlijk! Ga naar het forum dat we hierboven noemde en maak een bericht voor ons aan waarin je je verbetering en/of innovatie beschrijft. Als je rondkijkt op dit forum zie je dat veel van de ingezonden voorstellen ook daadwerkelijk geïmplementeerd zijn. Het is dus zeker de moeite waard!


Picture of Sarah Pilasky

Sarah Pilasky

Marketing manager bij Transsmart.