4 Shipment Status
Delivery management software, MyTranssmart • 25 min read

Het nieuwe MyTranssmart dashboard

Leandra Zwijgers op 15 oktober 2019

We hebben een nieuw ontwerp voor een van de belangrijkste componenten van Transsmart: het MyTranssmart Portaal. Het portaal van onze Delivery Management Software.

Om het nieuwe ontwerp te bekijken, log in via https://my.transsmart.com. Al uw zendingen staan hier al in.

Klaar om te migreren naar de nieuwe omgeving? 
Klik hier om naar de migratievereisten te gaan of vraag uw migratie aan via de onderstaande button.

Migratie aanvraag


Er nog niet klaar voor?
Laat je e-mailadres achter en we houden je op de hoogte van de ontwikkelingen. Wat is er veranderd?
 

Het ontwerp van MyTranssmart is volledig veranderd om u een nieuwe, maar vooral verbeterde ervaring te geven. We hebben dus veel te delen, maar voorlopig houden we ons aan de meest zichtbare wijzigingen. 


Printen

De nieuwste versie van onze SmartPrint-tool is al 6 maanden in gebruik in het vorige MyTranssmart dashboard. De tool wordt met veel enthousiasme ontvangen en, volgens horen zeggen, maakt de beloften waar! De SmartPrint-oplossing is stabiel en veel gemakkelijker om mee te werken. U hoeft de print oplossing slechts eenmaal te configureren. De oplossing is beschikbaar voor Windows en macOS / OS X. Daarnaast kunt u SmartPrint als een Windows-service gebruiken als u een multi-tenant apparaat gebruikt. 

 

Snelheid

Het dashboard is twee keer zo snel. Hoe? We hebben de kerncode herschreven volgens de nieuwste specificaties. 

Schermafbeelding 2019-07-25 om 14.29.06

Inloggen

Het inlogscherm is gewijzigd en heeft nu de functie voor wachtwoord herstel en verhoogde wachtwoordbeveiliging. Zo ziet het er nu uit:

1 Login

Overzichtspagina

Zoeken naar zendingen is een van de meest gebruikte functies van onze klanten. Daarom hebben we de overzichtspagina opnieuw ontworpen om u veel sneller meer inzicht te geven!

2 Overview

 1. Zendingsstatus– beter inzicht in status door gebruik van kleuren en extra details. 
 2. Filter - nieuw ontworpen filter voor sneller en gedetailleerder zoeken.
 3. Zendingen downloaden – download uw geselecteerde zendingen naar Excel met slechts één klik.  
 4. Importeer zendingen –  upload uw zendingen gemakkelijk per batch.
 5. Kolommen – selecteer en stel de volgorde in van de gewenste kolommen. 
 6. Breedbeeld – maximaliseer de tabel om meer kolommen in één overzicht te zien. 


Zendingen aanmaken 

Het aanmaken van zendingen is nu veel eenvoudiger en we hebben ook meerdere functies toegevoegd. Bijvoorbeeld: wanneer u een standaard afzender adres, pakkettype en boekingsprofiel hebt ingesteld, kunt u nu een zending aanmaken door alleen het adres van de ontvanger en een verzendreferentie in te vullen. Hieronder ziet u hoe de pagina er nu uit ziet, met de updates:
3 Creating Shipments

 1. Opslaan als concept– we introduceren de knop 'Opslaan als concept' (ook wel bekend als status NONE). Sla uw zendingen op als concept, net als in uw e-mailcliënt, en boek en print deze wanneer u er klaar voor bent.  
 2. Gepersonaliseerd overzicht– verberg eenvoudig segmenten die u niet gebruikt. Bijvoorbeeld: third party adressen of gevaarlijke goederen.
 3. Samengevouwen vs uitgebreid – Het adres van de ontvanger wordt altijd uitgebreid, omdat u dat altijd moet invullen. De andere segmenten worden samengevouwen zodat ze uw scherm overzichtelijk houden. Door op de segmenten te klikken vouwen de segmenten gemakkelijk uit. 
 4. Nieuwe order – Begin met de afzender informatie, dan de ontvanger, pakket gegevens en tenslotte de verzendoptie. Het belangrijkste voordeel is de 'Carrier Select-optie'; deze is verplaatst naar het stadium van het maken van zendingen en is nu tijdbesparend geworden. 
 5. Overzicht – zie meteen wat er al is ingevuld voor uw zending en wat u nog moet doen. 


Zending Status 

De status van uw zending kan worden gevonden door te zoeken naar het trackingnummer of bewijs van levering (PoD, Proof of Delivery). Het is een volledig nieuw en gedetailleerd overzicht met veel toevoegingen! Maakt u zich geen zorgen, de gebruikelijke snelle acties zoals printen, boeken, etc. zijn nog steeds beschikbaar aan de bovenkant en zijkant van de pagina. 

4 Shipment Status

 1. Zendingsstatus– bekijk direct de status van uw zending. 
 2. Vervoerdersstatus – gedetailleerde informatie over de status van de zending (indien beschikbaar, afhankelijk van de vervoerder). 
 3. Track & trace – kopieer of klik gemakkelijk op de track and trace link om deze te openen. 
 4. Bewijs van levering – klik om de Proof of Delivery te bekijken, zoals handtekeningen of afbeeldingen van de levering (indien beschikbaar, afhankelijk van de vervoerder). 

Account beheren

Het beheren van uw account geeft een duidelijk overzicht van de instellingen. Houd er rekening mee dat sommige functies alleen voor premium gebruikers zijn. Als u geïnteresseerd bent in een van de premium functies neem dan contact met ons op voor meer informatie. 

5 Manage Account

 1. Mijn standaardconfiguratie – stel uw eigen verzend- en dashboardstandaarden in. 
 2. Mijn printers– de nieuwe SmartPrint is volledig geïntegreerd in onze portal. Printen is nog nooit zo eenvoudig geweest! Nu ook ondersteuning voor Mac en Linux. 
 3. Gebruikersbeheer – maak gebruikers aan, stel rollen in, kies een taal en meer. 
 4. Locaties en CostCenters – voeg eenvoudig uw eigen winkels toe (ophaalpunten).
 5. Boekingsprofielen – configureer de boekingsprofielen voor snellere verzending. 


Vooraanmelden

Als u zendingen moet vooraanmelden, of een lijst met zendingen wilt afdrukken om de chauffeur bij het ophalen te laten ondertekenen, hebben wij een pagina voor u gemaakt:

6 Manifest

 1. Selecteer en genereer – selecteer wat u nodig heeft om voor aan te melden en genereer de lijst. 
 2. Overzicht - Controleer het resultaat.
 3. Print of verzend – kies uw actie: printen of verzenden. 


Rapportage

Kies uw selectie zendingen en maak eenvoudig een analyse over historische zendingen. Dit geeft u veel inzicht in uw verzendproces. Wilt u een meer geavanceerde rapportage? Neem contact met ons op over de mogelijkheden. 

7 Report

SmartScan 

SmartScan is opnieuw ontworpen als onderdeel van de verzendpagina. Bent u geabonneerd op de SmartScan-functionaliteit? U kunt deze weergave nu eenvoudig activeren voor uw gebruiker(s) in het gedeelte voor gebruikersbeheer. 

Wilt u meer weten over de functionaliteiten en voordelen van SmartScan? Bezoek de informatie pagina waar u een gedetailleerd product leaflet kunt aanvragen:

www.transsmart.com/nl/solutions/smartscan 

8 SmartScan

 1. Gemakkelijke toegang– klik hier en scan direct uw zendingen. 
 2. Scan uw codes– scan de pakbon of boekingsprofielcodes die u zelf hebt gemaakt en boek, print of wijzig eenvoudig de zending.
 3. Laatste scans – bekijk welke acties u hebt ondernomen en of dit is gelukt. 


Hulp nodig?

Hulp is slechts een muisklik verwijderd: altijd bovenaan of rechtsonder op elke pagina.

9 Need help

 1. Hulpcentrum – snel en eenvoudig zoeken in het vernieuwde klantportaal van Transsmart.
 2. Hulp krijgen – Kunt u uw antwoord niet vinden in het klantportaal? Neem contact op met onze support medewerkers.

Kunt u niet wachten om te migreren?


MyTranssmart gebruikers

Hoe weet u of u een MyTranssmart dashboardgebruiker bent? De URL in uw browser is dan https://my.transsmart.com.

Ik gebruik een ERP of WMS systeem om mijn zendingen te boeken, kan ik migreren?

Systemen die perfect met MyTranssmart werken: 

 • AFAS

 • AGP Trade

 • AMF Microsign

 • ASPOS

 • BizBloqs

 • Navision

 • BOXwise

 • Brickx

 • Conneo

 • Consafe

 • Exact Globe | Prosigma module

 • Exact Online

 • King

 • Logic4

 • Magento 2

 • Microsoft Dynamics 365, AX & NAV

 • SAP Business One

 • Sherpaan

 • Unit4

 • Wics

 • Xgram

 • XL-ENZ Reflecta

 • Yellowstar

Als uw systeem in bovenstaande lijst staat; kijk op ons klantportaal om te zien wat u moet controleren of u al met ons nieuwe dashboard werkt. In sommige gevallen zult u het systeem moeten updaten naar de laatste versie. 

Als uw systeem hierboven niet wordt vermeld is het nieuwe MyTranssmart dashboard nog niet getest en/of niet bevestigd met dit systeem. We verwachten echter wel dat het dashboard met alle systemen werkt. 

Wilt u weten of u kunt migreren of niet? Lees alstublieft verder.

 

Nog geen MyTranssmart gebruiker of heeft u een systeem dat niet in de lijst staat?

Als u nog niet met het MyTranssmart dashboard werkt hebben we een korte checklist gemaakt om te zien of u gemakkelijk kunt migreren naar het nieuwe dashboard. 

 1. Boekt u uw zendingen handmatig in ons dashboard?
  Geen probleem, u kunt het nieuwe dashboard meteen gebruiken. Volg hiervoor onze Snelle Configuratie handleiding.

 2. Gebruikt u QZ-Tray of Print Utility om labels te printen?
  Ja | U zult SmartPrint moeten testen in het MyTranssmart dashboard. De configuratie handleiding helpt u hierbij. Als het werkt kunt u migreren naar het MyTranssmart dashboard. 

  Nee | U kunt migreren naar het nieuwe dashboard. Mogelijk moet u enkele URL's in uw systeem wijzigen om ervoor te zorgen dat uw systemen verbinding maken met het MyTranssmart dashboard in plaats van het oude. Volg hiervoor onze Snelle Configuratie handleiding.


 3. Maakt u gebruik van de status NONE voor uw zendingen?

  Als u de status NONE gebruikt in combinatie met ons dashboard https://connect.api.transwise.eu, dan is uw systeem nog niet compatibel met ons nieuwe dashboard. Neem contact op met degene die verantwoordelijk is voor uw systeemintegratie en/of Transsmart aangezien u eerst moet overschakelen van onze API v1 naar API v2. Meer informatie vindt u in onze devdocs.

  Weet u niet zeker of u de status NONE gebruikt? Controleer dit door in te loggen in Transsmart en te zoeken naar de status NONE in de statuskolom. 

Weet u nog steeds niet zeker of u het nieuwe MyTranssmart dashboard kunt gebruiken? Neem contact op met degene die verantwoordelijk is voor uw integratie of neem contact op met onze support afdeling via support@transsmart.com en wij helpen u verder.

Opmerking: vergeet niet eerst een testomgeving in te stellen om de verbinding met ons dashboard te testen. Op die manier voorkomt u dat uw logistieke proces stopt met werken als er iets onvoorziens gebeurt. Voorkomen in beter dan genezen!

 

URL’s naar het MyTranssmart dashboard

U kunt inloggen met dezelfde inloggegevens die u nu gebruikt. U hoeft alleen een andere URL te gebruiken:

Picture of Leandra Zwijgers

Leandra Zwijgers

MyTranssmart migration manager