lock
tips, security, privacy • 2 min read

Security en privacy: werk veilig en verantwoord

Sarah Pilasky op 5 september 2017

Voorkom hacks & datalekken en voldoe aan de nieuwe Europese privacywetgeving.

Digitaal is de nieuwe standaard

Kunt u zich die tijd nog herinneren dat al uw documenten geprint of geschreven gearchiveerd werden? En dat orders telefonisch of per fax doorkwamen? Het is nog niet eens zo heel lang geleden dat dit gebeurde en toch lijkt het een eeuwigheid geleden.

Tegenwoordig is digitaal de nieuwe standaard. Alles wat ‘paperless’ kan, gebeurt ook paperless: e-mail, webshops met ordersystemen, CRM-systemen, etc. Makkelijk, want je kunt vanaf elke locatie overal bij, maar deze digitale wereld brengt wel veiligheidsrisico’s met zich mee.

Bij Transsmart werken wij geheel digitaal. Wij hebben dan ook dagelijks te maken met de security en privacy wetgeving. Graag wil ik u in een kort artikel meenemen langs de belangrijkste zaken: welke gevaren zijn en hoe kunt u hier het beste mee omgaan?

Hacks, datalekken & cyberaanvallen

Je ziet het tegenwoordig vaak, berichten als: hackers hebben privégegevens van miljoenen klanten van een bepaalde organisatie weten te bemachtigen. Of: bedrijf ligt stil door cyberaanval. Indrukwekkende berichten waarin het gevaar duidelijk wordt dat gegevens misbruikt kunnen worden voor toegang tot persoonsgegevens, identiteitsdiefstal of misbruik van financiële gegevens.

Het risico op zulke datalekken wordt steeds groter. Onze persoonsgegevens staan tenslotte in steeds meer databanken en systemen opgeslagen die verbonden zijn met internet.

securityprivacy-1
whitepaper

Security & privacy: werk veilig en verantwoord

Download whitepaper
Picture of Sarah Pilasky

Sarah Pilasky

Marketing manager bij Transsmart.