6eebebfe-2fee-4189-84e2-7942decfddc5
e-commerce, verzenden, vervoerders, afleveropties • 3 min read

Het transport van de toekomst

Sarah Pilasky op 9 mei 2018

De transportsector staat enorm onder druk. Zowel door de hoge eisen van opdrachtgevers en de eindklanten, als door de veranderingen en innovaties op het gebied van milieu, duurzaamheid en tekort aan personeel. Om hun voortbestaan in de toekomst te beschermen moeten de transportbedrijven zich instellen op continu veranderen. Maar hoe ziet de toekomst eruit?

In dit artikel behandelen we een aantal van de belangrijkste trends en (toekomstige) innovaties in de transportsector.

Trend 1: de nieuwe norm is vandaag besteld, vandaag in huis

Same day delivery is upcoming. We zien de optie in steeds meer webshop checkouts verschijnen, tegen steeds lagere kosten. Eigenlijk is dit niet zo gek, want als we een pizza van een paar euro bestellen, wordt deze binnen een uur afgeleverd. Dan moet dit dus ook kunnen met andere producten. En dat kán, maar het brengt wel de nodige uitdagingen met zich mee. Die pizza bestellen we tenslotte bij de lokale pizzeria, maar dit hoeft voor andere producten niet zo te zijn: Woon je bijvoorbeeld in het zuidelijkste puntje van Nederland en bestel je een product bij een webshop in Groningen, dan moet je order verwerkt, gepickt en ingepakt worden. Vervolgens gaat het pakketje met de vervoerder mee, die het aflevert op het lokale DC in Limburg, waar een koerier je pakketje ophaalt en thuis aflevert. En dit allemaal in een paar uur tijd… Of je het er nu mee eens bent of niet, feit is dat wij als klant (zowel B2C als B2B) inmiddels weten dat levering op dezelfde dag vaak mogelijk is, wat inhoudt dat ons verwachtingspatroon zich hiernaar aanpast.

Trend 2: voorkom ‘niet thuis bij bezorging’

Het komt onnodig vaak voor dat de ontvanger van een pakket tot 2 keer toe niet thuis is, waarna de bezorger het pakket op een pick up point in de buurt aflevert. Dit houdt in dat de bezorger (en uiteindelijk de verzender) voor 1 pakket veel tijd en geld kwijt is...

Transportvdtoekomst-1
whitepaper

Het transport van de toekomst

Download whitepaper
Picture of Sarah Pilasky

Sarah Pilasky

Marketing manager bij Transsmart.