AdobeStock_60959791KLEIN
back end, trends, innovation, ERP • 2 min read

Flexibiliteit en onafhankelijkheid voor ERP en WMS door cloud en app stores

Sarah Pilasky op 2 juli 2018

We willen tegenwoordig al onze bedrijfsprocessen gedigitaliseerd hebben zodat we zoveel mogelijk tijd en geld kunnen besparen. Dit vraagt om slimme systeemintegraties. IT-processen worden dus steeds belangrijker. Overal kan software voor gebouwd worden, en dat gebeurt ook volop. Grotere organisaties hebben vaak een eigen IT-er in dienst die software bouwt om bedrijfsprocessen te optimaliseren. Maar in ERP- en WMS-land vindt een interessante verschuiving plaats: men wil geen maatwerk meer, maar standaardoplossingen. Wij begrijpen dit maar al te goed. Standaardoplossingen hebben namelijk een heleboel voordelen! In dit artikel vertellen we u over de nieuwste trend in ERP- en WMS-land: app stores én nemen we de voordelen van standaardoplossingen met u door.

5 voordelen van standaardoplossingen

1. Beschikbaarheid

Een standaardoplossing is voor iedereen beschikbaar waardoor gebruikers uit alle windstreken en diverse branches profiteren van elkaars ervaringen, ideeën en innovaties. En heeft u de keuze gemaakt om gebruik te willen maken van de oplossing? U koopt de standaardoplossing ‘out of the box’: het ligt kant en klaar op de plank en dus kan er snel geschakeld worden.

Daarentegen wordt maatwerk gebouwd op verzoek, wat inhoudt dat het lang duurt voordat het gebouwd, getest en geïmplementeerd is.

2. Meer functionaliteiten

Het voordeel van standaardoplossingen is dat u direct over alle functionaliteiten beschikt: óók die waar u zelf niet aan heeft gedacht of die u misschien in eerste instantie niet dacht nodig te hebben. Meteen bij de aanschaf weet u wat de mogelijkheden van de software zijn. Tevens richten aanbieders van standaardoplossingen zich op specifieke oplossingen dan wel op specifieke branches, wat leidt tot een verdieping van kennis en kwaliteit van de geboden oplossing....

 

Flexenonafhank-1
whitepaper

Flexibiliteit en onafhankelijkheid voor ERP en WMS

Download whitepaper
Picture of Sarah Pilasky

Sarah Pilasky

Marketing manager bij Transsmart.