Belgie: de top 8 vervoerders bij Transsmart
cross border, verzenden, vervoerders, shipping • 4 min read

De top 8 vervoerders in België

Sarah Roers op 26 november 2020

Na een rustige start is België bezig met een inhaalrace op het gebied van e-commerce. Steeds meer organisaties verkopen hun producten online. Zowel business to business als business to consumer.

Voor beide geldt dat zij op het moment dat zij online gaan verkopen, ook het logistieke proces onder de loep moeten nemen: bezorg je alleen binnen België? Of binnen heel Europa? Of zelfs daarbuiten? En vooral: met wie?

De Top 8

De Delivery Management Software van Transsmart kan je hier uitstekend mee helpen. Inmiddels is Transsmart alweer een aantal jaar actief in België, vanuit het kantoor in Mechelen. De Top 8 vervoerders waar onze klanten de meeste pakketten mee versturen in België is als volgt:

  1. bpost
  2. DPD
  3. GLS
  4. DHL Parcel
  5. DHL Express
  6. PostNL
  7. TNT
  8. UPS


Ruim 400 vervoerders wereldwijd

Maar wat ons vooral de beste keuze maakt ten opzichte van alternatieven, is dat wij integraties hebben met ruim 400 vervoerders wereldwijd. Zo kan je zorgeloos verzenden met de allergrootste vervoerders, zoals de top 8 hierboven, maar ook met lokale partijen.

Bekijk hier een overzicht van alle vervoerders:

Alle vervoerders

Hoe het werkt

Hoe het in zijn werk gaat wanneer je gebruik wil maken van Transsmart’s shipping software? Dat gaat zo:

  1. Jij kiest de vervoerders met wie je je pakketten gaat verzenden en spreekt met hen de verzendtarieven af.
  2. Wij koppelen onze software aan jouw ERP-, WMS- of e-commerce systeem en koppelen ook direct de door jou gekozen vervoerders.
  3. En dat is de basis. Je kunt nu eenvoudig zendingen boeken en labels printen.
  4. Vervolgens kunnen we beslisregels in onze software aanmaken die op basis ERP parameters de optimale vervoerder bepalen.
  5. Ook kunnen we de verzendkosten voorspellen en vastleggen in het ERP.

Heel gemakkelijk blijf je vanuit je eigen systeem (ERP, WMS, e-commerce) werken om de verzending van je orders af te handelen. En met slechts een paar klikken zorgen wij dat je vervoerders aangestuurd worden, labels geprint worden, je de zendingen kan blijven volgen en dat jouw klanten een track & track mail ontvangen in je eigen branding.

Meer weten?

Benieuwd wat je allemaal kan met Delivery Management Software? Onze collega’s leggen het graag aan je uit! Neem contact op met insidesales@transsmart.com voor meer informatie.

Tot snel!

Picture of Sarah Roers

Sarah Roers