Zendingen boeken met Exact Online en Transsmart
verzenden, vervoerders, back end, ERP • 7 min read

De nieuwe koppeling met Exact Online

Jorden van den Beuken op 30 april 2020

Met de komst van ons nieuwe dashboard, MyTranssmart, is besloten de koppeling tussen Exact Online en Transsmart ook te vernieuwen. Onlangs heeft Exact Online deze nieuwe koppeling gelanceerd.

In dit artikel vertellen we je en laten we je zien hoe de nieuwe koppeling tussen Exact Online en Transsmart eruit ziet en hoe het werkt. In de basis is de koppeling uiteraard gelijk gebleven, echter zijn er diverse functionele verbeteringen opgeleverd ten opzichte van voorgaande versie.

Liever kijken en luisteren in plaats van lezen? Bekijk dan onze demo video:

 Zendingen boeken

In Exact Online werk je met verkooporders. Hieronder laten we de verschillende stappen zien die je doorloopt om deze verkooporders als zending aan te melden bij je vervoerders, middels de koppeling met Transsmart.

Je maakt de verkooporder in Exact Online aan op de gebruikelijke wijze. Vervolgens ga je naar (1) ‘Verkoop’ > (2) ‘Leveringen en retouren’ > (3) ‘Historie’. Hier gaan we ervoor zorgen dat de benodigde orderdetails naar Transsmart worden verzonden.

Zending boeken met Exact Online

Nadat de functionaliteit is ingericht kun je de integratie middels de volgende stappen verder bekijken
Je ziet hier de leveringshistorie. Vanuit dit scherm stuur je de verkooporders, met daarin alle pakbondetails, naar Transsmart. Dit gaat als volgt:

1. Selecteer verkooporder(s).
2. Verstuur deze verkooporder(s) naar Transsmart.

Leveringshistorie Exact Online

Vervolgens opent zich een scherm met daarin jouw persoonlijke MyTranssmart dashboard. Hier kun je je zendingen boeken en de labels printen. Dat doe je zo:

1. Selecteer de order(s) die je wilt boeken.
2. Klik op ‘Book’ om de zending te boeken.
3. Klik op ‘Print’ op het verzendlabel en eventuele bijbehorende documentatie te printen.

Boeken en printen met Exact Online

Wil je achteraf een zending wijzigen van carrier, service level, verpakkingstype of aantal colli, klik dan op de order. In ons artikel over het nieuwe MyTranssmart dashboard vind je wat je mogelijkheden zijn.

Status van de zending

Tevens vind je in het scherm leveringshistorie de knop (1) ‘Transsmart dashboard’. De klantenservice kan deze button bijvoorbeeld gebruiken indien een klant contact zoekt betreft de status van een zending. In dat geval ga je als volgt te werk: je klant geeft zijn/haar ordernummer door, deze zoek je op in Exact Online en vervolgens selecteer je deze en klik je op ‘Transsmart dashboard’.

Status van de zendingen in Exact OnlineZodra je dit hebt gedaan opent zich een scherm met daarin jouw persoonlijke MyTranssmart dashboard. Hier vind je de opvraagde zending, de status daarvan en de track&trace gegevens. Zo kun je klant snel en gemakkelijk laten weten waar de order zich in het proces bevindt!

Verbeteringen

Met de nieuwe koppeling zijn ook functionele verbeteringen toegevoegd. Zo heeft Exact Online het data bestand uitgebreid waardoor Transsmart meer informatie van een zending kan ontvangen. Denk aan de verschillende velden op delivery note line niveau die nodig bij de export buiten de EU. Deze hoeven niet langer meer handmatig verrijkt te woorden in MyTranssmart. Dit betekent een ruime efficiëntieslag voor veel organisaties.

Vragen

Mocht je vragen hebben of wil je starten met de koppeling tussen Transsmart en Exact Online, bel of mail dan gerust!
Telefoon: 088-1620302
Email: info@transsmart.com

Picture of Jorden van den Beuken

Jorden van den Beuken

Jorden is new business manager bij Transsmart en begeeft zich dagelijks in de wereld van logistiek, IT en e-commerce.