1168-00-06
e-commerce, front end, verzenden, tips • 4 min read

De e-commerce revolutie: klant op #1

Sarah Pilasky op 7 november 2017

Leg je focus volledig op de klant en laat de conversie omhoogschieten!

De wereld verandert snel. De tijd van de fysieke winkel zoals we deze nu kennen krijgt een andere rol. Maar ook de e-commerce pure-players staan onder druk. Vernieuwing is al op heel korte termijn noodzakelijk als je je klanten aan je wil blijven binden.

In deze blog vertellen we je waarom het zo belangrijk is om te focussen op je klant. We willen je namelijk graag helpen om de ‘e-commerce revolutie’ niet alleen te overleven, maar om hierin het beste jongetje van de klas te worden. We nemen je mee langs de veranderingen die plaats hebben gevonden binnen e-commerce, en welke veranderingen er bij jou plaats moeten vinden. Daarnaast bekijken we welke eisen je klanten stellen, hoe je hierop in kan spelen om aan die eisen te voldoen én hoe je de stijging in conversie kan realiseren; denk bijvoorbeeld aan afleveropties en Pick up Points. Ook geven we voorbeelden uit de praktijk van onder andere onze klanten Bax Music, The Sting, Your Suprise en van Hema.

De mening van de klant

We zien dat veel traditionele retailers de tekenen van verandering negeren: winkelstraten lopen leeg, webshops bieden producten aan voor lagere prijzen, het aantal webshop bestellingen blijft stijgen en de omzet van de retailers daalt. De retailers zien hun klantenkring krimpen en wijzen met de vinger naar de grote online spelers in de markt. Maar aanpassen aan de nieuwe wensen van hun klanten doen of kunnen ze niet.

Met de komst van e-commerce en snelle ontwikkelingen is er veel veranderd, zowel voor fysieke winkels als voor (kleinere) webshops. Het ‘World Wide Web’ zorgt voor enorm veel concurrentie, wereldwijde concurrentie (denk aan Ebay, Amazon, Alibaba). Om klanten te ‘winnen’ is het dus belangrijk om alles omtrent e-commerce op orde te hebben: van een responsive website tot verschillende aflever- en afhaalopties en een goed retourbeleid.

Pure-player: wel of niet winstgevend?

Het hebben van alleen een fysieke winkel is tegenwoordig vaak niet meer winstgevend. De consument heeft ook een online kanaal nodig; wil jouw assortiment kunnen zien en een bestelling kunnen plaatsen op het moment dat het hem past. Ga je hier als winkel niet in mee, dan is de kans zeer aanwezig dat je binnen niet al te lange tijd uit het straatbeeld zal verdwijnen.

Voor de fabrikanten van bijvoorbeeld luxere artikelen als gitaren of parfums is dit lastig. Zij zijn degenen met behoefte aan de fysieke winkel: zij willen dat de klant hun producten kan ‘beleven’ op een fysieke locatie omdat dit van groot belang is voor de keuze. Het bestelproces kan vervolgens wél online gedaan worden...

Ecommercerevolutie-1
whitepaper

De e-commerce revolutie: klant op #1

Download whitepaper
Picture of Sarah Pilasky

Sarah Pilasky

Marketing manager bij Transsmart.