AdobeStock_117688311
e-commerce, cross border, front end, verzenden • 3 min read

6 tips voor cross border e-commerce

Sarah Pilasky op 4 juli 2019

De consument, zowel privé als zakelijk, winkelt graag digitaal. Online winkelen heeft de afgelopen jaren een flinke groeispurt gemaakt. Dit gaat overigens niet alleen op voor Nederland, maar ook in bijvoorbeeld België, Frankrijk, Engeland en Duitsland shoppen mensen graag online. Het internet heeft ervoor gezorgd dat de hele wereld met elkaar kan communiceren.

Dit ziet u ook terug in het shopgedrag onder consumenten. De traditionele drempels om te shoppen in het buitenland verdwijnen steeds meer dankzij allerlei technische ontwikkelingen. Denk bijvoorbeeld aan veilige betaalwijzen, snelle en betrouwbare bezorging die ten alle tijden online te volgen is, etc.

Wij Nederlanders shoppen graag in het buitenland en andersom is Nederland erg in trek onder buitenlandse shoppers. Dat levert kansen op!

Hoe benut u als ondernemer het potentieel van cross border e-commerce?

In deze blog vertellen we u over het potentieel van cross border e-commerce en geven we u 6 praktische tips omtrent het order- en verzendproces.

Eerste negen maanden 2018: voor ruim € 1.25 miljard geshopt in buitenland.

Nederland koopt steeds vaker in het buitenland

Diverse onderzoeken tonen aan dat Nederlanders steeds vaker een aankoop doen in het buitenland. Alleen al tijdens de eerste 9 maanden van 2018 werd er voor ruim 1,25 miljard euro geshopt in het buitenland. In het derde kwartaal van 2018 werd er ruim 406 miljoen euro uitgegeven aan webwinkels binnen de EU. China staat met buitenlandse aankopen met stip op nummer 1. Daarna volgen Duitsland, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk.

Het feit dat steeds meer Nederlanders hun aankopen doen in het buitenland, voelt soms als een bedreiging voor Nederlandse webwinkels. Zij raken namelijk kopers kwijt. Wellicht voelt u dit zelf ook zo. Toch zijn er volop kansen voor Nederlandse webshops. Want vanuit het buitenland is er steeds meer interesse in webwinkels uit Nederland. Voor u als ondernemer een uitgelezen kans om toe te treden tot de internationale markt!

tipscrossecommerce-1
whitepaper

6 tips voor cross border e-commerce

Download whitepaper
Picture of Sarah Pilasky

Sarah Pilasky

Marketing manager bij Transsmart.